Jehovas inte troende?

Kyrkans Tidning publicerar en artikel som berättar att Jehovas Vittnen nekas statsbidrag då man inte uppfyller kraven på att vara ”ett trossamfund som bidrar till att upprätthålla och stärka de grundläggande värderingar som samhället vilar på”. Man bemöter detta med svaret att ”– Vi är ett registrerat trossamfund och borde ha samma rättigheter som pingstvännerna, Svenska kyrkan eller vilket samfund som helst.

Hur ett Jehovas vittne kan påstå sig vara ett samfund som upprätthåller och stärker grundläggande värderingar är riktigt pinsamt.. Man tillåter inte abort och inte heller blodtransfusioner, det senare försöker man också argumentera för på Wikipedia i artikeln om sig själva. Texten säger att blodfri kirurgi är på frammarsch samt hänvisar till vetenskapliga studier som bevisar detta. Fotnötterna hänvisar dock i det ena fallet till en anekdot och i det andra till en studie där det statistiska materialet verkar vara helt irrelevant och missvisande.

Att samfundet påstår sig vara den enda sanna trosinriktningen kan väl knappast heller sägas bidra till samhällets stärkta värderingar, inte heller att evolution förnekas. Lukten av sekt kan också antydas.

Enda elogen jag personligen kan ge Jehovas Vittnen är att man inte anammat den oändligt förvirrande teorin om treenigheten, så en liten tröstpoäng där!

atheism_motivational_poster_3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: