Kyrkovalet närmar sig, Gud orolig?

Kyrkovalet närmar sig med stormsteg, att Gud är nervös är ganska tydligt. Däremot är det tråkigt att han behöver gå så långt att han tänker rigga valet.

Günther Link, 45, ville tacka Gud för att ha räddat hans liv.

Han gick till kyrkan och omfamnade altaret.

Som föll – och krossade honom till döds.

Aftonbladet rapporterar om den ironiska händelsen, och om man nu råkar tro på Gud skapar ju denna tragikomiska olycka ett helt spektrum av tolkningsmöjligheter. Jag gissar att prästen under begravningen kommer påtala att ”Guds vägar äro outgrundliga” istället för att skylla på de byggnadsarbetare eller inredningsdesigners som ställde en instabil stenklump inne i en kyrka.

När jag tänker efter är det svårt att resonera om huruvida en djupt troende kan tänka sig använda ordet ”olycka”. Har allt en mening eller finns det slumpmässiga händelser utöver Guds gärningar? Fast det är ju klart, så är ju Bibeln tolkad….vissa saker ska accepteras bokstavligt medan andra bara uttalas genom skägget, oförståeligt, luddigt, diffust eller inte alls.

Nej gott folk, Gud finns nog inte!

Annonser

2 svar to “Kyrkovalet närmar sig, Gud orolig?”

  1. Som med konspirationsteorier är religion ”unsinkable rubber ducks”… hmm fler likheter kanske finns, är religion kanske en konspirationteori? 🙂

  2. Religion har ju länge varit ett statligt styrmedel, så på ett sätt är det ju i alla fall ett ämne lämpligt för konspirationsteorier.

    Frågan gällande konspirationsteorier är ju dock om dom alltid måste ha en vetenskaplig, stabil faktagrund att hitta kryphål i? Vaccin och evolution är accepterade, alltså försöker man hitta felaktigheter. Men ingen religion är tillräckligt vetenskapligt stabil att kunna angripa, det inser ju alla dom religiösa själva också. Bibeln skulle lätt kunna skrivas om på en liten post-it-lapp, ”Guds vägar äro outgrundliga”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: